Oilo-hanburgesa arina eta pistoa
- 35 minutu
- 4 errazio
- Zailtasuna: erreza.
Portada » Oilo-hanburgesa arina eta pistoa
Osagaiak
- 4 Delikatetxe oilo-hanburguesa
- 2 kalabazin handi
- 3 italiar piper italiar berde
- Piper gorri bat
- Tipula handi bat
- 2 bi tomate ondu, azalik eta pipitarik gabe
- 2 tomate frijitu goilarakada. Etxean egindakoa, hobe.
- Oliba-olio birjina estra
- Gatza eta piperbeltz beltza
Elaborazioa
Barazkiak garbitu eta antzeko tamainuko kuboetan zatitu itzazu.
Barazki bakoitzak bere kozinatzeko denbora duenez, banaka gehituko ditugu.
Jar ezazu kazola bat sutan, oliba-olio pixka batekin eta tipula gehituiozu. Gatzaz, pixka bat sueztitu ezazu.
Tipula biguntzen hastean, piperrak gehitu itzazu eta 5-7 minutuz sieztitu itzazu.
Zuritutako, pipitarik gabeko eta zaitutako tomateak gehitu itzazu. Tomate-saltsa ere. Dena su erdian kozina ezazu 10 minutu inguru.
Bukatzeko, kalabazina gehitu ezazu. Sua moteldu ezazu eta astiro egin daiten utzi ezazu, 10-15 minutuz. Gatza eta piperbeltza gehitu.
Pistoa kozinatzen bukatzen den bitartean, hanburgesak plantxan kozinatu izazu, 3 bat minutu alde bakoitzeko.
Paterrean jarri ezazu hanburgesa, bakoitza pisto errazio batekin lagunduz.