Kalabaza-krema parmesano gaztarekin
Plater hau oso hedatua da udazken eta neguan. Erreza, osasungarria eta beroa, kaloria gutxiko eta fibra askoko afaria egiteko aukera ederra da. Gau freskoetarako ezinhobea.
- 35 minutu
- 2 errazio
- Zailtasuna: erreza
Portada » Kalabaza-krema parmesano gaztarekin
Osagaiak
- 400 g kalabaza
- 2 porru
- 2 azenario
- Patata 1
- Belaredo kimu aromatikoak, zure gustuaren arabera (albaka, oreganoa, etab.)
- 8 goilarakada olio
- 3 goilarakada ozpin
- Goilarakada bat ezti
Elaborazioa
Kalabaza, porruak, azenarioa eta patata zuritu, garbitu eta zati itzazu.
Lapikoan olioa jar ezazu, berotu ezazu eta barazkiak botazkiozu. 3 minutos sueztitu itzau.
Barazki-salda gehituiozu eta gatzpipertu ezazu. Lapikoari estalkia jarriozu eta su erdian 20 minutuz egosten utzi.
Bitartean, gazta parmesarra birrindu ezazu eta geroko gorde.
Barazkiak egosita daudenean, irabiagailuan sartu eta krema homogeneo egon arte birrindu ezazu.
Errazio bakoitzari parmesano birrindu pixka bat gehituiozu zerbitzatzeko.