Barazki-salda
Barazki-salda hay osasungarria izateaz gain, asegarria eta diuretikoa da. Salda astero bizpahirutan afaltzen animatzen bazara, laster asko luma bat bezain arin sentituko zara!
- 45 minutu
- 4 errazio
- Zailtasuna: erreza
Portada » Barazki-salda
Osagaiak
- Tiratan zatituriko buru-aza bat
- 2 tipula
- 2 azenario
- Kalabazin 1
- Piper berde 1
- 5 apio-zurtoin
- 2 baratxuri-atal
- Goilarakada bat ezti
- Oilo-saldabero litro bat
- Oliba-olio birjina estra
- Gatza eta piperbeltz beltza
- Erromero goilakadatxo bat
- Txikitutako perrexila
Elaborazioa
Barazkiak garbitu eta zatitu itzazu.
Lapikoa sutan jar ezazu, eta gehituiozu salda. Irakiten hasten denean, joan zaitez barazkiak sartzen, egosteko denbora gehien behar dutenetik hasita, eta gutxien behar dutenekin bukatuz. Horrela bitaminak mantenduko dituzu.
Lehendabizi, tipulak, 30 minututako kozinatua behar dutenak.
5 minuto beranduago aza.
5 minuto beranduago, hasieratik 10 minutu pasa ondoren, azenarioak.
5 minuto beranduago, gainontzeko barazkiak: apioa, kalabazina eta piperra. Utz ezazu guztia 15 mintu gehiago egosten.
Bukatzeko 5 minutu falta direnean, sar ezazu erromeroa, perrexila, gatza eta piperbeltza.
Hozten utz ezazu, eta oliba-olio birjina estra pittin bat botaiozu.