Oilo-haragia zaporetsuagoa da
Beti gertatzen zaigu gauza bera. Goazen lekura goazela, jendearen arreta pizten duen lehen gauza oilo hitza da. Arrautzak saltzen dituzue? Galdetu ohi
Hurbileko probintzietara bidalketa doan
Bertoko familien baserrietako landa-oiloak su txikitan kozinatu dugu oilo-salda hau egiteko.
Salda bakarrik har ezazu edo zure platerren zaporea indartzeko erabil ezazu.
Gure helburua, bertoko produktugile txikien osagaietaz baliatuz jangai osasungarriak ekoiztea da.
Baserri hau da gure lantegia.
Kooperatiba hau bi helburu argirekin sortu dugu: janari-alferrik galtzea murriztu eta bertoko produktugileak lagundu.
Eusko Label, Reyno Gourmet edota ekologikoak diren aurraultzak erruten dituzten landa-oiloak gure inguruko ekoizleengandik biltzen ditugu, orain arte etxalde txikietan hasi direlako eta haragi gutxi daukatelako alferrik galtzen zirenak.
Oilo hauek bildu, km0 behi-haragi eta barazkiak gehitzen dizkiegu eta horrekin guztiarekin hemen topatuko dituzun jakiak ekoizten ditugu.
Ongi etorri eta on egin!
Salda natural eta freskoa
Edateko eta kozinatzeko
Salda hau naturala da usadioaren arabera egiten dugulako, osagai freskoekin eta su motelean. Freskoa da esterilizatugabea delako, dendetan topatuko dituzun gainontzeko saldak ez bezela. Horrela, zapore eta ezaugarri natural guztiak mantentzen ditugu.
Salda katilukada batean disfrutatu dezakezu edo zure arroz eta platerren zaporea indartzeko erabili.
Oilokiak. oilo-gihar hanburgesak
Zartaginean unetxo bat kozinatu eta listo.
Porru finak berezko eran
Gure salda egiteko porruaren zati berdea erabat aprobetxatzen dugu, baina aurretik zurtoin zuria poteratzeko gordetzen dugu. Porru hauek parterik biguinarekin prestatzen ditugu: erdiguneko parte zuriarekin. Berezko eran kontserbatzen ditugu nahi duzun moduan goza ditzazun.
Saldan egositako tipula konfita
Tipula gure oilo-saldan hainbat orduz egosi dugu. ondoren xukatu eta melatzen dugu.
haragi, gazta eta patekin primeran doa. gure oilo-hanburgesarekin bikote paregabea egiten du.
Gure hornitzaileak lurra kontu handiz landu eta aberak mimatzen dituzten familia hauek dira. Bere bizimodua baserria da. Horregatik elikagaiak gure ingurugirioa errespetatuz eta babestuz ekoiztea posible dute.
Nork ez du landan animaliak bazkatzen ikusiz disfrutatu? Horrela bizi daitezen nahi dugu: aske, kanpora ateratzeko aukerarekin eta bazkaz elikatzen.
Erabiltzen ditugun oiloak landa-oiloak baino gehiago dira: Eusko Label, Reyno Gourmet edota ekologikoak diren aurraultzak erruten dituztenenak dira.
Gure barazkiak itsusiak direla esaten dute, baina beraien edertasuna barnean dute. Ekoizle txikiek saldu ezin duten produkzioa biltzeaz arduratzen gara.
Lekuko baserrietako behien hegala eta hezur haragitsuak erabiltzen ditugu.
Gure lantegia eguzki-panelei ezker dabil. Gainera, ahalik eta energia gutxien erabiliz ekoizten dugulako, enpresa berritzaile izendatu gaituzte.
Gure etiketan agertzen diren osagai guztiak antzeman ditzazun nahi dugu.
Osagai fresko eta naturalak su motelean kozinatzen ditugu.
Eta besterik ez.
Gure etiketan agertzen diren osagai guztiak antzeman ditzazun nahi dugu.
Osagai fresko eta naturalak su motelean kozinatzen ditugu.
Eta besterik ez.
Non erosi?
Guri buruz esaten ari direna
Duis sodales, erat vitae feugiat egestas, nibh lectus faucibus leo, nec scelerisque arcu massa sit amet lorem. Integer eu erat metus. Curabitur sit amet nunc sed massa volutpat scelerisque.
Duis sodales, erat vitae feugiat egestas, nibh lectus faucibus leo, nec scelerisque arcu massa sit amet lorem. Integer eu erat metus. Curabitur sit amet nunc sed massa volutpat scelerisque.
Duis sodales, erat vitae feugiat egestas, nibh lectus faucibus leo, nec scelerisque arcu massa sit amet lorem. Integer eu erat metus. Curabitur sit amet nunc sed massa volutpat scelerisque.
Bloga
Beti gertatzen zaigu gauza bera. Goazen lekura goazela, jendearen arreta pizten duen lehen gauza oilo hitza da. Arrautzak saltzen dituzue? Galdetu ohi
Entsalada hau arina, freskagarria eta edozein momenturako da aproposa, porru-kontserba beti izango dugulako eskuragarri. Gainera, diuretikoa da eta potasio eta bitamina ugari emango dizkizu.
Egun, pertsona gutxi dago oiloa jaten ohituta. Gure arbasoen usadioa, gaur bitxikeria da. Zergatik? Aldaketa honen funtza ulertzeko, ezinbesteko dugu oilo errulea
Osasungarria izateaz gain, errezeta hau zaporetsua da, eta prestatzeko oso erreza. Pistoa aldez aurretik egin dezakezu, eta afal orduan berotu, hamburguesak plantxan egiten dituzun bitartean.
Beti gertatzen zaigu gauza bera. Goazen lekura goazela, jendearen arreta pizten duen lehen gauza oilo hitza da. Arrautzak saltzen dituzue? Galdetu ohi digute. Oso barneratuta dugun zerbait da: oiloak arrautzak ematen ditu, oilaskoa
Entsalada hau arina, freskagarria eta edozein momenturako da aproposa, porru-kontserba beti izango dugulako eskuragarri. Gainera, diuretikoa da eta potasio eta bitamina ugari emango dizkizu.
Egun, pertsona gutxi dago oiloa jaten ohituta. Gure arbasoen usadioa, gaur bitxikeria da. Zergatik? Aldaketa honen funtza ulertzeko, ezinbesteko dugu oilo errulea zer den jakitea. Oiloa Gallus gallus-en etxekotutako azpi-espezie baten emea da.
Osasungarria izateaz gain, errezeta hau zaporetsua da, eta prestatzeko oso erreza. Pistoa aldez aurretik egin dezakezu, eta afal orduan berotu, hamburguesak plantxan egiten dituzun bitartean.